Copyright © 2008-2012 by www.rakija.com.hr  ·  Sva prava pridržana  ·  E-mail: info@rakija.com.hr
www.rakija.com.hr
 
Voćne rakije
Destilacija rakije
Kotlovi za rakiju
Rakija u pjesmama
Rakija travarica
Rakija od meda
Rakija biska
Rakija od imele
Ljekovito bilje u rakiji
Hrvatska rakija
Istarska rakija
Ocjenjivanje rakije
Mutna rakija
Recept za rakiju
Tajna manastirske rakije
Boce za rakiju
Prirodne rakije
Konzumiram rakiju
Domaća rakija
Rakija connecting people
Prodaja rakije
Rakija lovers
Rakija - prijevod
Početna
Portal o plesu
Top apartmani Jadrana 2010 iznajmljivanje soba i apartmana
Top ponuda novih i rabljenih automobila uz najniže cijene
The best worls luxury hotels resorts
Prijevodi s i na 45 svjetskih jezika
Sick pet symptoms
Justin Bieber quizz for girls
Linkovi
Medena rakija
Medena rakija recept rakija medenica rakija medovača
Medica (medena rakija, medovača, liker od meda) je alkoholno piće poznato još starim Rimljanima, a i kod nas je vrlo omiljena zbog svog okusa, slatkoće i blagosti. Precizno govoreći radi se o likeru od meda budući da se u rakiju (šljivovicu, lozovaču, viljamovku) stavlja med.
Priprema - recept - za medicu:
U veću posudu (lonac) uliti jednu litru rakije jačine 40 - 50% alkohola te staviti 300 - 400 g meda. Naliti vode (0,1 - 0,3 litre ovisno o željenoj jačini).  Dodati koricu jednog limuna. Zagrijavati samo do 40°C kako bi se med otopio.  Tekućinu uliti u veću bocu i ostaviti barem 15 dana uz povremeno mućkanje. Nakon toga može se filtrirati (kroz gustu gazu ili filtar) i piti, iako je bolje da stoji minimalno mjesec dana prije konzumacije.
Boja meda određivat će boju medice, tako da će npr. bagremov med davati svijetlu medovaču, dok će kestenov med davati značajno tamniju boju ovom likeru.