Copyright © 2008-2016 by www.rakija.com.hr  ·  Sva prava pridržana  ·  E-mail: info@rakija.com.hr
www.rakija.com.hr
 
Voćne rakije
Destilacija rakije
Kotlovi za rakiju
Rakija u pjesmama
Rakija travarica
Rakija od meda
Rakija biska
Rakija od imele
Ljekovito bilje u rakiji
Hrvatska rakija
Istarska rakija
Ocjenjivanje rakije
Mutna rakija
Recept za rakiju
Tajna manastirske rakije
Boce za rakiju
Prirodne rakije
Konzumiram rakiju
Domaća rakija
Rakija connecting people
Prodaja rakije
Rakija lovers
Rakija - prijevod
Početna
Mutna rakija
Mutna rakija
Glavni uzrok bijelom zamućenju rakije je razrjeđivanje rakije vodom. To je posebno moguće ako je korištena obična ili demineralizirana voda. No do zamućenja može doći i ako se koristi destilirana voda. Prilikom miješanja rakije i vode dolazi do stvaranja soli magnezija i kalcija.
Kao rješenje ponekad će biti dovoljno rakiju filtrirati. Ponekad će pomoći ostavljanje rakije na niskim temperaturama (0-5°C) par tjedana. No u većini slučajeva rakija će se izbistriti nakon nekoliko mjeseci stajanja - prema tome treba biti strpljiv.