Copyright © 2008-2012 by www.rakija.com.hr  ·  Sva prava pridržana  ·  E-mail: info@rakija.com.hr
www.rakija.com.hr
 
Voćne rakije
Destilacija rakije
Kotlovi za rakiju
Rakija u pjesmama
Rakija travarica
Rakija od meda
Rakija biska
Rakija od imele
Ljekovito bilje u rakiji
Hrvatska rakija
Istarska rakija
Ocjenjivanje rakije
Mutna rakija
Recept za rakiju
Tajna manastirske rakije
Boce za rakiju
Prirodne rakije
Konzumiram rakiju
Domaća rakija
Rakija connecting people
Prodaja rakije
Rakija lovers
Rakija - prijevod
Početna
Portal o plesu
Top apartmani Jadrana 2010 iznajmljivanje soba i apartmana
Top ponuda novih i rabljenih automobila uz najniže cijene
The best worls luxury hotels resorts
Prijevodi s i na 45 svjetskih jezika
Sick pet symptoms
Justin Bieber quizz for girls
Linkovi
Rakija od dunje
Rakija od dunje
Zrele dunje potrebno je obrisati čistom krpom te ukloniti eventualna djelomična oštećenja. Greška je dunje prati vodom. Dunju narezati na kocke (ukloniti sredinu sa sjemenkama). 1 kg tako očišćenih dunja staviti u staklenku i preliti s 1,2 L rakije jačine 40 - 50%. Ostaviti dva mjeseca na tamnom mjestu. Nakon toga ocijediti tekući dio i u njega staviti 300 - 400 g meda. Svakih 5 - 7 dana sadržaj promiješati kako bi se med bolje otopio. Mjesec i pol do dva mjeseca od ocjeđivanja i stavljanja meda, rakija je gotova za piće. Ukoliko je ostao talog na dnu, može se sadržaj još jednom procijediti.
Ukupno vrijeme potrebno za ukusan napitak je 2+1,5 (2) mjeseca odnosno tri i pol do četiri mjeseca.