Kisela rakija – kako ukloniti miris i okus rakije po octu

Ako rakija ima miris i okus po octu (octenoj kiselini), razlog je najvjerojatnije loš način ukomljavanja – komini je zrak imao pristup pa su se razvile octene bakterije i naštetile komini. Ako se prije same destilacije primijeti da je krovina (kapa na vrhu komine) uoctena, potrebno ju je baciti jer će pečenjem rakije octena kiselina prijeći u destilat.


>>>Kako izliječiti mamurluk?
>>>Koliko se rakije može dobiti od 100 kg šljiva, grožđa, krušaka i ostalog voća?
>>>Kako spriječiti mamurluk?
Saznajte odgovore na najvažnija pitanja u pripremi voćnih rakija >>>Tehnološke specifičnosti proizvodnje rakije najvažnijih voćnih vrsta

No, ako je rakija već ispečena, ona se može spasiti pomoću kalcijevog karbonata (CaC03) kojeg je potrebno umiješati u rakiju. Pričekati najmanje tri do četiri dana, i onda rakiju filtrirati. Kalcijev karbonat možete kupiti u ljekarnama.