Korisno

Mrka – smeđa boja rakije

Smeđa (mrka) boja rakije u pravilu nastaje zbog toga što se vrenje odvijalo u novoj ili loše ovinjenoj staroj drvenoj bačvi. Smeđu boju daju tanini iz drveta, a oni doprinose i oporom okusu rakije (izazivaju suh i opor osjećaj u ustima nakon konzumiranja, te stežu tkivo). Kako riješiti ovaj problem, opisano je u nastavku.

Mrka – smeđa boja rakije Read More »

Tehnologija proizvodnje voćnih rakija

U ovom videu možete čuti vrijedne savjete o proizvodnji voćnih rakija od profesora Ninoslava Nikićevića. Dr. sc. Ninoslav Nikićević, profesor na Poljoprivrednom fakultetu poznat je i pod nadimkom “doktor za šljivovicu”, jer je doktorirao na aromatičnim sastojcima šljive požegače i rakije šljivovice, te je jedan od najuglednijih i najtraženijih europskih stručnjaka u ovoj branši.

Tehnologija proizvodnje voćnih rakija Read More »