Korisno

Orahovac recept s medom – najiscrpniji foto-vodič s trikovima

Lipanj je mjesec kad se intenzivno raspravlja o savršenom receptu za orahovac, poznat i pod nazivima orahovica, orahovača, orehovec i orehovača. Otkrivamo recept kako ga napraviti – korak po korak. Kako ne biste pogriješili u pripremi ili tjednima skrivali dlanove od ljudi, dijelimo s vama i par vrijednih savjeta temeljem dugogodišnjeg iskustva! Idemo redom.

Orahovac recept s medom – najiscrpniji foto-vodič s trikovima Read More »

Gradiranje rakije – ispravno mjerenje jačine rakije

Zašto gradiranje rakije? Svaki alkoholometar baždaren je za mjerenje jačine rakije pri određenoj temperaturi (kod nas najčešće pri 15°C, ponekad pri 20°C). To znači da biste jakost rakije morali mjeriti pri toj referentnoj temperaturi. Kako je to vrlo nepraktično, mjerenje rakije možete obaviti pri bilo kojoj svakodnevoj temperaturi, no tad se očitana vrijednost mora korigirati

Gradiranje rakije – ispravno mjerenje jačine rakije Read More »