Miris i okus rakije po koštici

Miris i okus po rakije koštici prouzročen je lomljenjem veće količine koštica prilikom muljanja plodova šljive (ili drugog koštičavog voća od kojeg se pravi rakija). Rakija ipak nije neporatno uništena, a može se spasiti kako je opisano u nastavku

šljiva koštica

>>>Kako izliječiti mamurluk?
>>>Koliko se rakije može dobiti od 100 kg šljiva, grožđa, krušaka i ostalog voća?
>>>Kako spriječiti mamurluk?
Saznajte odgovore na najvažnija pitanja u pripremi voćnih rakija >>>Tehnološke specifičnosti proizvodnje rakije najvažnijih voćnih vrsta

Na 10 litara rakije potrebno je dodati 1 gram srebrnog nitrata (AgNO3). Srebrni nitrat možete nabaviti u većim poljoprivrednim ljekarnama. Njegovo djelovanje je da uklanja cijanovodičnu kiselinu (uzrok jakog mirisa i okusa rakije po koštici).

Rakiju je nakon nekoliko dana potrebno filtrirati, a zatim prepeći.