Miris i okus po rakije koštici prouzročen je lomljenjem veće količine koštica prilikom muljanja plodova šljive (ili drugog koštičavog voća od kojeg se pravi rakija). Rakija ipak nije neporatno uništena, a može se spasiti kako je opisano u nastavku
>>>15 najčešćih grešaka pri pećenju rakije - radite li i vi neku od njih?
>>>Koliko se rakije može dobiti od 100 kg šljiva, grožđa, krušaka i ostalog voća?
>>>Kisela rakija - kako ukloniti miris i okus rakije po octu?
Smijete se malo i opustiti >>>Najbolji vicevi o rakiji
Na 10 litara rakije potrebno je dodati 1 gram srebrnog nitrata (AgNO3). Srebrni nitrat možete nabaviti u većim poljoprivrednim ljekarnama. Njegovo djelovanje je da uklanja cijanovodičnu kiselinu (uzrok jakog mirisa i okusa rakije po koštici).
Rakiju je nakon nekoliko dana potrebno filtrirati, a zatim prepeći.