Voćne rakije

Voćne se rakije mogu spravljati od šljive, višnje, trešnje, marelice, breskve, rogača, smokve, jabuke, kruške, smokve,  borovnice, kupina i drugih. Voćne rakije bi trebale imati minimalnu jakost od 37,5% vol. alkohola. Voćne rakije mogu sadržavati i komade voća od kojeg su napravljene.


>>>Kako izliječiti mamurluk?
>>>Koliko se rakije može dobiti od 100 kg šljiva, grožđa, krušaka i ostalog voća?
>>>Kako spriječiti mamurluk?
Saznajte odgovore na najvažnija pitanja u pripremi voćnih rakija >>>Tehnološke specifičnosti proizvodnje rakije najvažnijih voćnih vrsta

Da bi rakija bila kvalitetna, potrebno je, za početak, da i sirovina, dakle, voće bude zrelo i neoštećeno. No i daljnje postupke – vrenje, destilaciju i odležavanje  – potrebno je pažljivo napraviti kako bi se moglo dobiti vrhunsko alkoholno piće.