Vrste rakija

Rakija od dunje recept

Provjereni recept za rakiju od dunje: zrele dunje potrebno je obrisati čistom krpom te ukloniti eventualna djelomična oštećenja. Greška je dunje prati vodom. Dunju narezati na kocke (ukloniti sredinu sa sjemenkama). 1 kg tako očišćenih dunja staviti u staklenku i preliti s 1,2 L rakije jačine 40 – 50%.

Rakija od dunje recept Read More »

Rakija travarica recept

Recepti za rakije travarice: one se rade tako što se ljekovite biljke maceriraju (drže umočene) u rakiji uobičajeno 10 – 15 dana. Biljke mogu biti u svježem ili sušenom stanju. Radi sljubljivanja, pitkosti, ali i farmakološkim svojstvima u travaricu se stavlja veći broj trava (10 – 20, pa i više). 

Rakija travarica recept Read More »

Voćne rakije

Voćne se rakije mogu spravljati od šljive, višnje, trešnje, marelice, breskve, rogača, smokve, jabuke, kruške, smokve,  borovnice, kupina i drugih. Voćne rakije bi trebale imati minimalnu jakost od 37,5% vol. alkohola. Voćne rakije mogu sadržavati i komade voća od kojeg su napravljene.

Voćne rakije Read More »